VVE Kiki

Goede kinderopvang draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van uw kind. Gastouderopvang NEMO wilt uw kind de beste kansen bieden tijdens de opvang. Uw kind moet zich kunnen ontplooien bij mij als gastouder. Kinderopvang bij een gastouder betekent meer dan 'gezellig bezig zijn met de kinderen' .

Het VVE (Vroege en Voorschoolse Educatie) programma 'Kiki' is een manier om uw kind te stimuleren en de gelegenheid te bieden zich te ontplooien. Kiki is een beer die bij Gastouderopvang NEMO woont en samen met de kinderen allerlei avonturen beleefd.

Kiki heeft altijd leuke idee├źn en beleeft allerlei spannende avonturen. Kiki is bijvoorbeeld bij opa wezen logeren en heeft van opa een zak met zaadjes meegekregen. Dit zakje met zaadjes heeft Kiki in haar knapzak meegenomen naar de kinderen. Wie weet wat er in de knapzak zit? Wat zal het zijn? Zaadjes! Wat leuk! Wat zijn dat eigenlijk, zaadjes? Wat kun je ermee? Een plantje laten groeien. Er zit nog iets in Kiki haar knapzak. Een boekje over "de tuin van Nijntje". Op deze manier daagt Kiki de kinderen uit om mee te denken en te praten.

Ik werk ook met dagritmekaarten, zodat de kinderen aan de hand van deze kaarten kunnen zien wat we die dag gaan doen.

Enkele voorbeeld thema`s zijn: Kiki en de bosdieren, Kiki moet naar de dokter, Kiki gaat kamperen, gezond en lekker eten met Kiki.

In januari 2014 heb ik de training van gastouderprogramma Kiki gevolgd. Met deze training kan ik nu nog meer uit de methode halen. Met het behaalde certificaat ben ik nu een erkend VVE Kiki-gastouder.

Voor u, als vraagouder, is er de ouderbijlage van het Kiki programma. Dit krijgt u iedere maand via de mail. Zo weet u waar uw kind mee bezig is en kunt u daar thuis ook op in gaan.

"Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn." Loesje