Even voorstellen

Mijn naam is Karin Houweling en ik ben 60 jaar. Ik heb 4 kinderen, waarvan nog 1 dochter van 22 jaar thuis woont. Ik ben al mijn hele leven gek op kinderen, als klein meisje zei ik al dat ik met kinderen wilde werken als ik groot was. Ik vind kinderen geweldig! Dit is ook de reden dat ik al ongeveer 25 jaar met kinderen werk, eerst op peuterspeelzalen en een kinderdagverblijf. In die periode heb ik ook geholpen om project “opstapje” in `s Hertogenbosch op te starten. Dit was een project om peuters met een taalachterstand te begeleiden, zodat ze die achterstand in hebben gehaald voordat ze naar school gaan.

Toen ik in 1998 nog een nakomertje kreeg wilde ik voor mezelf beginnen en ben ik gastouder geworden voor kinderen van 0-4 jaar. In de jaren erna heb ik verschillende trainingen en cursussen gevolgd om me bij te scholen. Een van die cursussen is een VVE cursus (vroege- en voorschoolse educatie) van KIKI, kansen voor kinderen.

Mijn huis is helemaal ingericht voor de kinderen, mensen die voor het eerst bij mij binnen komen zeggen altijd meteen dat het een paradijs voor kinderen is. Er is een afgesloten poppenhoek met een keukentje waar de kinderen ongestoord kunnen spelen, er is een hoek waar ze met de treinbaan kunnen spelen of kunnen bouwen, er zijn twee kleine tafeltjes met stoeltjes waar gepuzzeld, geknutseld of gekleurd kan worden, er is een schildersezel en een kast vol puzzels en spelletjes. Ook de kast met kinderboeken en kinder-dvdtjes ontbreekt niet. Voor de allerkleinste is een wipstoel, een schommelstoel en een hoge box waar de kinderen onder kunnen spelen. Deze box is een onderdeel van de poppenhoek.

Boven is een slaapkamer ingericht als kinderkamer, hier staan 3 stapelledikantjes (dezelfde als ze op kinderdagverblijven gebruiken). Ieder kind heeft zijn of haar eigen bedje met eigen beddengoed.Achter het huis is een grote tuin met kinderspeelgoed zoals fietsjes, auto's, een speelhuisje, een zandbak een klimtoestel met glijbaan en een waterbak in de vorm van een piratenboot.